Estelle Mood tips en advies voor perfect en veilig scheren:

  • Maak de huid flink nat met warm water. Het warme water is extra goed voor een gevoelige huid, de haartjes worden soepeler en dat vergemakkelijkt het scheren. Daardoor doet u ook langer met het scheermesje. Een douche of bad voor het scheren heeft dus een positieve uitwerking op het scheerresultaat.

  • Gebruik scheercrème of scheergel, zodat het scheermesje over uw huid glijdt zonder nadelige gevolgen. Bij een gevoelige huid heeft scheergel de voorkeur, omdat gel meer vocht aan de huid doorgeeft dan scheercrème meestal doet.

  • Druk de mesjes niet te hard tegen de huid. Trek lange en zachte lijnen. Des te minder lucht tussen het scheermesje en de huid, des te minder irritatie er ontstaat en des te gladder is het resultaat. De scheermesjes van Estelle Mood zijn goed en scherp en het triple scheersysteem zal gemakkelijk uw haartjes verwijderen. Denk eraan extra voorzichtig te zijn rond oneffenheden in de huid.

  • Spoel het scheermesje met warm water af na elke scheerbeweging. Het scheermes laat zich gemakkelijk schoonspoelen en gaat op die manier langer mee. Neem uw tijd voor elke scheerbeurt. Lange zachte lijnen geven een beter resultaat dan korte harde lijnen. Scheer met de richting van de haartjes mee, dat geeft een beter resultaat dan wanneer u tegen de haartjes in scheert. Het is namelijk algemeen bekend dat je een zachter resultaat krijgt zonder tegen de haartjes in te scheren. U kunt zelf experimenteren om te zien, welke scheermethode het beste voor u is.

  • Spoel de mesjes nauwkeurig af na het scheren. Spoel vervolgens de resten gel of schuim van het lichaam, het liefst met koud water, zodat de poriën weer dichtgaan.

  • Vervang de scheermesje regelmatig. Een scheermesje kan ongeveer 1-2 weken worden gebruikt. Met botte mesjes wordt meestal harder gedrukt, hetgeen de kans op huidirritatie verhoogt. Hoeveel mesjes men gebruikt is een persoonlijke keuze. Bij Estelle Mood kan iedereen de tijd tussen de zendingen naar eigen behoefte bepalen.